Wedstrijdzwemmen

Algemeen


Het wedstrijdzwemmen is, naast het waterpolo, één van de meest populaire takken van de zwemsport. Met ruim 80 zwemmers is dit bij De Geul de grootste afdeling.

Wedstrijdzwemmen kan vanaf 6 jaar, als je tenminste in het bezit bent van zwemdiploma A en B. Uiteraard wordt er in het begin veel tijd besteed aan het aanleren van de juiste techniek voor de verschillende slagen. Hierna kun je al gaan deelnemen aan wedstrijden in ons thuisbad en in de omliggende plaatsen in de regio Rotterdam.

Afhankelijk van je leeftijd en niveau kun je meerdere keren per week komen trainen, samen met anderen van jouw leeftijd. Van 1 of 2 keer per week voor de jongste zwemmers tot maximaal 6 keer per week voor de ouderen. Uiteraard gaat dit in overleg met de trainers en is het afhankelijk van je eigen mogelijkheden. Hoewel er zeker fanatiek getraind wordt, staat ook hier het plezier in de zwemsport voorop!

Start

Onze wedstrijdploeg zwemt in de landelijke C-competitie en de B-klasse van de Regio West-competitie. Ook zijn er jaarlijks wel een paar Geulers die mee mogen doen op een Nederlands (Junioren) Kampioenschap zwemmen. Daarnaast zijn er regelmatig onderlinge wedstrijden met andere verenigingen voor diverse niveaus en leeftijden. In overleg wordt bekeken voor welke wedstrijden en op welke afstanden je ingeschreven kan en wil worden.

Mail voor meer informatie naar wedstrijdzwemmen.degeul@gmail.com